Około 5% ludzi ma 13 par żeber zamiast pospolitej liczby 12 par

5 produktów, które pomagają w walce z cholesterolem

4. Ryby

Kwasy tłuszczowe Omega-3 są uznawane za najlepsze z „dobrych” tłuszczów, a najbogatsze ich źródło to ryby, szczególnie tłuste, takie jak łosoś, pstrąg, halibut czy tuńczyk. Człowiek potrzebuje od 1,5 do 3 gramów kwasów Omega-3 dziennie. Niecałe 100 gram łososia pokrywa dzienne zapotrzebowanie na kwasy Omega-3. Jeśli nie lubisz ryb, możesz pozyskać potrzebne kwasy tłuszczowe pijąc tran, jedząc orzechy włoskie lub jedząc siemię lniane (dwie łyżki stołowe dostarczą Ci 3,5 gram kwasów Omega-3).

 

<< 3
Owsianka - płatki owsiane
Strona: 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6
5 >>
Wino